Over

Toonkunstkoor Dordrecht

is een concertkoor dat grote ‘klassiekers’ afwisselt met hedendaags, soms minder bekend werk. Bach, Haydn en Monteverdi, maar ook Andriessen, Jenkins, Goodall en Palmeri. Daarnaast zijn er kleinere, sfeervolle, gevarieerde programma’s met origineel repertoire, pareltjes die met beperkte begeleiding of soms a capella worden gezongen.Zo werden door Manuel Oltra en Mario Castelnuovo-Tedesco getoonzette gedichten van Frederico Carcia Lorca vertolkt en Vic Nees’ Gisekin Triptiek. En ook de prachtige en uitdagende Chansons des Roses van Morten Lauridsen.De optredens van het koor vinden veelal plaats op prachtige Dordtse concertlocaties, zoals de historische Augustijnenkerk, de Trinitatiskapel en de Wilhelminakerk.

Hou jij ook van dit repertoire en mag je stem gehoord worden? Kom dan eens meezingen en maak een afspraak!

Wil je ons steunen en vriend worden van het koor? Lees dan hier verder.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het koor? Lees dan hier verder.

Repeteren in de Trinitatiskapel

Vriesestraat 20-22, Dordrecht. Op de woensdagavonden, van 19.30 tot 21.30 uur, repeteren wij in deze sfeervolle locatie met prima akoestiek. De pauze en de nazit vinden plaats in de aangrenzende huiselijke kosterij. Lijkt het je leuk om -wanneer dit weer kan- bij ons aan te schuiven en deel uit te maken van deze actieve, levendige vereniging, die haar avonturen in hogere muzikale sferen combineert met een ontwapenend aardse gewoonheid en gezelligheid? We vertellen je daar graag nog wat meer over! Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Lid worden?

Mocht je na een avond te hebben bijgewoond overwegen lid te worden, dan kun je auditie doen. De dirigent en een lid van het koor beoordelen dan de kwaliteit en het bereik van je stem, je muzikaliteit en je maatgevoel. Na de auditie krijg je feedback en hoor je of je wat het koor betreft toegelaten kunt worden. Alle koorleden ondergaan overigens met zekere regelmaat een vergelijkbare stemtest. Want om de kwaliteit te waarborgen stellen we een ondergrens. Heb je interesse? Laat het ons weten!

Dirigent Yvonne Peters

studeerde dwarsfluit bij Emile Biessen aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens specialiseerde zij zich in het bespelen van de traverso. Sinds 2000 is zij verbonden als docent Muziek en KUA/CKV aan het Altena College in Sleeuwijk. Momenteel wordt Yvonne vocaal gecoacht door de mezzosopraan Léonie Korff. Yvonne Peters volgde diverse opleidingen koor en orkestdirectie en heeft o.a. les gehad van Hans van den Hombergh en Oane Wiersma. Zij is dirigent van de remonstrantse cantorij in Dordrecht en van het projectkoor De Witt Academy, eveneens in Dordrecht. Een greep uit de werken die onder Yvonne’s leiding zijn uitgevoerd: de Johannes Passion en diverse cantates van J.S. Bach, de Matthäus Passion van G. Ph. Telemann en verschillende programma’s met composities van H. Purcell (o.a. Dido and Aeneas en de King Arthur). Sinds 2014 is Yvonne Peters dirigent van Toonkunstkoor Dordrecht, waarmee zij inmiddels al diverse programma’s heeft uitgevoerd waaronder: de Misa a Buenos Aires van Palmeri, Eternal Light van Goodall, de Maria Vespers van C. Monteverdi, de Matthäus Passion van J.S. Bach en Die Schöpfung van J. Haydn.

Pianist Hans Okkerse

begeleidt sinds januari 2023 onze repetities. Hans begon op achtjarige leeftijd met orgellessen aan de Toonkunst Muziekschool te Dordrecht bij Cor Visser. Daarna vervolgde hij de lessen bij Ton Kos. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij schoolmuziek en orgel bij André Verwoerd. Aan het Hilversums Conservatorium studeerde hij piano bij Frédéric Meinders. Naast zijn werk als muziekdocent in het voortgezet onderwijs had hij een lespraktijk voor orgel- en pianolessen. Ook is hij als koordirigent actief geweest. Vanaf 1994 heeft hij theologie gestudeerd aan de ETH en aan het NBI. Momenteel is hij als docent godsdienst/levensbeschouwing werkzaam in het voortgezet onderwijs. Hans Okkerse is organist van de Wilhelminakerk te Dordrecht en is daarnaast met zekere regelmaat als solist en als begeleider te horen in koor-, kerk- en kamermuziek.