sinds 1829

Het koor Concerten Historie Steun ons koor Informatie
Omhoog

Yvonne Peters studeerde dwarsfluit bij Emile Biessen aan het Utrechts Conser-vatorium. Vervolgens specialiseerde zij zich in het bespelen van de traverso.

Yvonne Peters treedt als fluitiste regelmatig op in binnen- en buitenland en remplaceert in diverse (barok)-ensembles en orkesten. Ook werkt(e) zij mee aan cd-, radio- en tv-opnames.
Zij wordt vocaal gecoacht door de mezzo-sopraan Léonie Korff.

Sinds 2003 maakt zij als fluitiste en zangeres deel uit van barokensemble ‘De Bijenkorf’.

Yvonne Peters volgde diverse cursussen koordirectie en de topcursus koor- en orkestdirectie bij stichting Samenwer-kende Nederlandse Koren (SNK). Zij was o.a. dirigent van de kamerkoren:
‘Viva la Musica’, ‘Kwartover’ en ‘Syrinx’.
Momenteel leidt Yvonne Peters o.a. de remonstrantse cantorij in Dordrecht.

Hiermee voerde zij, naast liturgische muziek, in 2016 met medewerking van het Dordts Kamerorkest (DKO) en project-leden de Markus Passie van Addie de Jong uit.


Onze dirigent

Sinds 2014 is Yvonne Peters dirigent van Toonkunstkoor Dordrecht, waarmee zij in 2015 de Maria Vespers van C. Monteverdi uitvoerde in samenwerking met De Witt Academy (DWA). In 2017 zal zij met de Toonkunstkoren uit Dordrecht en Zeist de Matthäus Passion van J.S. Bach uitvoeren in Bunnik en Dordrecht.

Een greep uit de werken die de DWA onder Yvonne’s leiding heeft uitgevoerd: de Johannes Passion, de Matthäus Passion en de Actus Tragicus van J.S. Bach, de Johannes Passion van A.Scarlatti, de Matthäus Passion van G.Ph. Telemann en verschil-lende programma’s met composities van H. Purcell (o.a. Dido and Aeneas en recent de King Arthur), Mendelssohn, Andriessen, B. Britten, Peter Greve en de Dordtse componist Otto Deden.

Met DWA in kleine bezetting, De Witt Consort, voerde zij o.a. de Kaffee Cantate, de cantate Ich habe genug, H-moll suite van J.S. Bach en onlangs een programma met composities van H. Purcell en J. Blow.

Yvonne Peters behaalde in 2001 het diploma Docent Muziek en CKV aan het Rotterdams conservatorium en zij is als docent Muziek en CKV verbonden aan het Altena College in Sleeuwijk.

Zij is vennoot van Peters & den Hartog Muziek, waarin zij tevens verantwoordelijk is voor de reparatie en revisie van houten blaasinstrumenten.Sinds mei 2014 is Yvonne Peters dirigent van het Toonkunstkoor Dordrecht.