sinds 1829

Het koor Concerten Historie Steun ons koor Informatie
Omhoog Die Schöpfung 2017 Willem Kes concert Mathäus Passion 2017 Kerstconcert 2016 Voorjaarsconcert 2016 Najaarsconcert 2015

Vorige concerten

Archief:

Het Toonkunstkoor Dordrecht heeft een overzicht van uitgevoerde werken over een tijdvak van 160 jaar.  Dit overzicht is een msExcel bestand en kunt u downloaden.

Klik op Overzicht 160 jaar.

Recente vorige concerten :


Zaterdag 25 april 2015 Lenteconcert

Om de lente te vieren hebben we een mooi concert samengesteld uit een enkele bekende werken en enkele onbekende werken. Tussendoor werden de vertalingen van de teksten gelezen.

Het volledige programma:

 1. Madrigali - Morten Lauridsen
  Quando son più lontan
 2. Cantique de Jean Racine - Gabriël Fauré
 3. Madrigali - Morten Lauridsen
  Se per havervi , oime
 4. Les chansons des roses - Morten Lauridsen
  En une seule fleur Contre qui, rose
 5. Triptiek van de dichteres Jo Gisekin, op muziek van Vic Nees
  Begin,
  April,
  Vandaag
 6. Les chansons des roses - Morten Lauridsen
  La rose complete Dirait-on
 7. Ernst Toch tot slot: Fuge aus der Geographie

De Triptiek is een zeer bijzonder stuk. De gedichten van de Vlaamse dichteres  Jo Gisekin zijn door Vic Nees op muziek gezet. Door het koor fantastisch uitgevoerd in aanwezigheid van de dichteres zelf.

De Fuge aus de Geographie  is een spektakelstuk wat door de moeilijkheidsgraad niet vaak wordt uitgevoerd, maar ontzettend leuk is om een keer te doen.Vrijdag 7 november 2014 Jubileumconcert.

Het Toonkunstkoor Dordrecht e.o. vierde in april 2014 haar 185ste verjaardag.

Wij vierden dit jubileum onder andere met een bijzonder concert dat uitgevoerd werd in de Antoniuskerk te Dordrecht. De werken voor dit jubileumconcert hebben een uniek en eigen karakter.

Misa a Buenos Aires (MisaTango) van Martín Palmeri. Martín Palmeri is een Argentijnse Componist en dirigent. Hij is in 1965 geboren te Buenos Aires. Het werk Misa a Buenos Aires heeft, mede door de inzet van de Bandoneon in deze tango welhaast een exotisch, feestelijk en bij vlagen uitbundig karakter.

Eternal Light (a requiem) van Howard Goodall. Deze Engelse componist is geboren in 1958. Het werk is intiem, innoverend, muzikaal technisch verrassend. De uitvoering van dit werk zal door lichtbeelden worden ondersteund om de beleving te intensiveren. In dit werk is er ook aandacht voor de vele doden die vielen in de eerste Wereldoorlog, nu honderd jaar geleden.


Vrijdag 28 maart 2014 - Een Passie Concert:
Olivet to Calvary - Componist J.H. Maunder

Dit concert was te beluisteren in een uitverkochte Trinitiskapel. De warme bariton van Christaan van Es en het jeugdige enthousiasme van Uros Petrac, tenor, gaven de sfeer van dit passieconcert goed weer. Ons koorlid Nel de Roon nam de sopraansolo voor haar rekening. Olga Malkina liet tijdens de begeleiding op het Barokke kerkorgel een prachtige, romantische klank horen.

Wegens ziekte van onze vaste dirigent Ries van der Zouwen heeft Yvonne Peters de dirigeerstok over genomen. Zij kon slechts twee keer repeteren, waarvan één de generale repetitie, en bracht ons naar een mooie ingetogen uitvoering.

De reactie van Yvonne naar het koor was: We hebben fantastisch samen gewerkt en een mooi en boeiend concert neer gezet.


Vrijdag 13 december 2013 - Kerst in Engelse Sferen.
Carols & Community singing .

De bezoekers van het concert konden luisteren naar een golfbeweging van zoete carols van Rutter en Britten naar gepeperde en gekruide toonzettingen van de Christmas Cantate gecomponeerd door Pikham.

Het Te Deum van Rutter zorgde voor een prachtige apotheose.

Er was gekozen voor een wisselende samenstelling van het koor, bezoekers konden luisteren naar een kleinkoor, vrouwenkoor, enkele solisten en natuurlijk het gehele koor. De begeleiding werd verzorgd door koperblazersensemble en door Olga Malkina op piano en orgel. Dirigent, Ries van der Zouwen.

De toehoorders zongen enthousiast mee met enkele bekende Christmas Carols. Het was, in verschillende opzichten, een bijzonder concert.


Zaterdag 20 april 2013 was de Trinitatiskapel in Spaanse Sferen. Manuel Oltra en Mario Castelnuovo-Tedesco hebben gedichten van Lorca vertaald in prachtige muziek. Het was een mooi liederenprogramma dat twee maal op de zaterdagmiddag werd uitgevoerd.

Onze dirigent, Ries van der Zouwen, schreef de koorleden na afloop van het concert het volgende:

Even gelegenheid om terug te blikken. Het was zaterdag een soort van totaalbeleving. De muziek, de taal, de aankleding, de ambiance, de hapjes etc. etc. hebben er voor gezorgd dat we een heel bijzondere ervaring voor de mensen hebben bereid.

Jullie hebben top gepresteerd. We hebben in de afgelopen maanden een strijd moeten voeren om door te dringen in het andere idioom en de weerbarstigheid van een niet verwante taal. Maar stug volhouden en een eindsprint brachten ons tot een resultaat waar ik trots op ben. CHAPEAU!!!!!!!!!