sinds 1829

Het koor Concerten Historie Steun ons koor Informatie
Omhoog

1 en 8 april 2017 - De Matthäus Passion


Toonkunstkoor Dordrecht voerde op zaterdag 1 april 2017 in de Barbarakerk te Bunnik en en op 8 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Augustijnenkerk te Dordrecht uit . Het concert was een gezamenlijke productie met Toonkunstkoor Zeist en jongerenkoor Chantiel uit Tiel.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, het werk dat ieder jaar weer zo velen weet te ontroeren. Het is de Toonkunstkoren van Zeist en Dordrecht een eer en een groot genoegen geweest om dit werk na lange tijd weer eens uit te voeren. Voor ons is de voorbereiding op dit concert een bijzondere ervaring geweest. Drie koren, want ook het jongerenkoor Chantiel zong mee, twee dirigenten en een keur aan gere­nom­meerde instrumentale en vocale musici hadden de handen ineengeslagen om het mooiste werk uit de westerse muziek samen tot klinken te brengen. Op deze avonden sloten we ons even af voor de actualiteit en de waan van de dag. We bezonnen ons op het lijdensverhaal van Jezus en laafden ons aan de muziek, die dieper dan woorden in staat is direct tot het hart te spreken en troost te bieden.

We danken onze sponsoren en adverteerders, de kosters en beheerders van de Barbarakerk en de Augustijnenkerk en alle anderen die meegewerkt hebben om deze concerten mogelijk te maken.


Dirigenten:  

Yvonne Peters, Danny Nooteboom


Orkest:

The New Symphonics  o.l.v. F. Rutgers

Margriet den Hartog -  kistorgel

David Mackor - Luit


Koren:  

Toonkunstkoor Dordrecht, Toonkunstkoor Zeist,

Jongerenkoor Chantiel

Solisten:

Adrian Fernandez  - evangelist

Ago Verdonschot  - Christus  

Elise van Es - sopraan

Ruth Willemsen  - alt  

Daniël van Kessel  - tenor aria’s  

Benjamin Sattlecker - bas aria’s